08 februari 2011

Information om Skatteverkets förfrågan om lägenhetsnummer

SKATTEVERKETS FÖRFRÅGAN OM LÄGENHETSNUMMER

Medlemmarna kommer att få en förfrågan från Skatteverket beträffande lägenhetsnummer inom kort (i vissa fall har brevet redan anlänt). Detta sker som ett led i Lantmäteriets uppdrag som inleddes redan 2009 att samla alla boenden i Sverige i ett lägenhetsregister.

Det lägenhetsnummer medlemmarna ska ange återfinns på utsidan av respektive lägenhets dörr och består av fyra siffror (börjar med siffran ett, 1XXX). Detta nummer skiljer sig alltså från det medlemsnummer som respektive lägenhet/medlem har i bostadsrättsföreningen (nr 1-57).

Anledningen till att de gamla numren finns kvar parallellt med de nya är helt enkelt förklarat av att en stor mängd lägenheter på Vikingagatan 21 och Karlbergsvägen 57 fått samma nummer. Detta på grund av att Lantmäteriets formella system numrerar alla lägenheter i landet med samma metod och tar inte hänsyn till att lägenheter på två addresser kan ingå i samma förening och skapa identifieringsproblem för en förening.

För att registrera ditt lägenhetsnummer – följ instruktionerna från Skatteverket i brevet.

Vid eventuella kvarstående frågor – kontakta styrelsen via hemsidans formulär www.brfvikingkarl.se eller via e-post info@brfvikingkarl.se

8 februari 2011

Styrelsen

Brf Viking Karl

Logga in