15 november 2020

Information från styrelsen

Hej!

Här kommer en uppdatering till medlemmarna från styrelsen i Brf Viking Karl i gråa pandemitider.

EKONOMI

Föreningens ekonomi är fortsatt god och följer plan.

CYKLAR

De tre cyklar som inte var uppmärkta kommer nu att kasseras eftersom ingen hört av sig om dessa.

BRANDSYN - VIKTIGT

På Vikingagatan 21 har en inflyttad medlem upptäckt ett icke fackmannamässigt inrett badrum där genomgång till grannlägenhet inte varit riktigt gjord och därmed utgör en brandfara. Lägenheten har inspekterats av experter inom brandskydd. Föreningen vill därför erbjuda de som vill eller misstänker att det kan finnas brandskyddsproblem att genomgå en besiktning. Vi planerar att ta hit en besiktningsman under en dag som kan undersöka många lägenheter.

Om du vill ha en brandskyddsbesiktning så anmäler du det till styrelsen. Använd e-postformuläret på hemsidan eller ring 076-3905191 innan den 25 november 2020.

HISSAR

Båda hissarna (V21 & K57) har genomgått årsinspektion den 9 november och blivit godkända ”utan brist”.

HÖJDA AVGIFTER VATTEN & AVFALL, BOSTADSNÄRA INSAMLING

Stockholm Vatten och Avfall har aviserat höjda avgifter för år 2021. Förslaget som skall tas av kommunfullmäktige innan årsskiftet är att vatten skall höjas med 7% och avfall med hela 18%.

Kravet på bostadsnära insamling (av papper, plast, glas och metall) är skjutet till den 1 januari 2023. I god tid innan dess ska styrelsen skaffa information om vad det betyder för vår förening.

RENOVERING AV STUDION

Renoveringen av studion går mot sin fullbordan och i samband med det så snyggar föreningen till entrén till Atlantisstudion på Karlbergsvägen.

Med detta önskar Styrelsen för Brf Viking Karl alla medlemmar en skön helg!

Styrelsen Brf Viking Karl

Login